Hvad indeholder e-væsken?

E-væske som anvendes i en e-damper indeholder oftest en blanding af PG (Propylenglycol - E1520), VG (Vegetabilsk Glycerin - E422), demineraliseret vand, aromastoffer samt evt. nikotin i en given valgt styrke. PG og VG udmærker sig ved at fordampe ved relativt lave temperaturer (50-60°C).

PG bruges bl.a. som fordamper på landets operationsstuer pga. dens antibakterielle virkning. PG bruges også til at fortynde injektionsvæsker og som bærestof da PG har evnen til at transportere medicin til luftvejene ned i lungerne ved inhalering. Man kender stoffet fra astmainhalatorer, piller og tabletter samt i fl ydende form i medicinalindustriens rygestopprodukter - eksempelvis i inhalatorer samt mundsprays. Der kan være nogen der er overfølsomme overfor PG, og her kan man med fordel anvende en e-væske på basis af VG og demineraliseret vand.

VG bruges bl.a. som hovedingrediens i hostesaft, i glasuren på kager og i mange andre fødevarer som vi dagligt indtager. Inden for kosmetikbranchen anvendes det også i mange hudplejeprodukter og salver, som fugtbevarende ingrediens. Glycerin er medicinsk godkendt til inhalation. Begge produkter (PG og VG) anvendes også i forbindelse med røg/damp fra røgkanoner i både alarm- og sikringsbranchen, samt på TV, teater og på diskoteker.

Aromastofferne er meget ofte de samme som anvendes i forbindelse med fremstilling af slik, mad- og drikkevarer. De giver e-væsken smag. Der er dog nogle ingredienser i aromastofferne, som du bør undgå - bl.a. diacetyl, acetoin og acetyl propinol. Er du i tvivl, så spørg din forhandler, om e-væsken indeholder nogle af disse stoffer.

Nikotin kan tilsættes e-væsken netop for at gøre overgangen fra analoge cigaretter til e-damp nemmere og uden ubehagelige abstinenser, så man undgår tilbagefald til at ryge almindelige cigaretter. Ofte nedtrapper man mængden af nikotin i helt sit eget tempo. Der findes i øvrigt rigtigt mange dampere, som ikke har nikotin i deres e-væske, men alligevel fortsætter med at dampe, for hyggens skyld. Der er til dato ikke påvist nogen sammenhæng mellem nikotin og kræft, og flere forskere sammenligner nikotinens effekt og virkning med koffein (kaffe, the, cola, energidrik) og theobromin (kakao og mørk chokolade).
Tilbud

PayPal